Menu Zoek

Controleer uw zoutinname

controleer-zoutgebruik(1)

Te veel zout is slecht voor de gezondheid. Toch krijgen we massaal (ongemerkt) veel zout binnen. Controleer daarom uw dagelijkse zoutinname.

Ongemerkt eten de meeste Nederlanders te veel zout. Zelfs één kilo per jaar te veel. Dat verhoogt de bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten. En het kan ook nierschade veroorzaken. Achterhaal met de zoutmeter van de Nierstichting hoeveel zout u binnenkrijgt.

 • Surf naar Zoutmeter.com
 • Klik op Doe de test.
 • Klik op het plusteken bij de producten die u minstens eens per maand eet.
  Maandelijkse producten toevoegen aan zoutmeter
 • Klik helemaal onderaan op Volgende stap.
 • Geef per product aan hoe vaak u dat eet.
 • Klik onderaan op Toon uitslag.

De zoutmeter geeft aan hoeveel uw geschatte zoutinname is en wat de aanbevolen hoeveelheid is. Ook geeft de Nierstichting een overzicht van uw grootste boosdoeners. Klik op zo'n boosdoeners voor tips om de zoutinname te beperken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.