Menu Zoek

De Telefoongids op mobiel

050118_telefoongids-app-thumb

Vind een telefoonnummer of adres in De Telefoongids & Gouden Gids. Dit dikke boekwerk is er ook op zakformaat met de app.

Detelefoongids.nl is een handig alternatief voor de dikke pil met telefoonnummers en adresgegevens van personen en bedrijven. Voor mobiele apparaten is alle informatie ook beschikbaar via een app: De Telefoongids - Gouden Gids.

Download de app voor Android-apparaten in de Play Store. Voor iPhones (iOS) is de app niet beschikbaar.

Gebruik de app als volgt:

 • Open de app Telefoongids.
 • Zoekt u een persoon of een bedrijf? Standaard is 'Bedrijven zoeken' actief. Zoekt u een persoon, tik dan op Personen zoeken.
 • Tik in het veld 'Wie zoekt u?' of 'Wat zoekt u?'. Typ nu de achternaam van een persoon, de naam van een bedrijf, het type bedrijf (bijv. kapper) of een telefoonnummer (voor als u juist de adresgegevens bij een telefoonnummer zoekt).
 • Tijdens het typen verschijnen mogelijk zoeksuggesties, tik op de juiste optie.
 • Tik eventueel in het veld 'Stad, Straat, Buurt of Postcode' om een locatie in te vullen. Tik op een suggestie om deze te kiezen.
 • Tik op de oranje knop Personen zoeken of Bedrijven zoeken.
 • Tik op een zoekresultaat voor een compleet overzicht van de gegevens.
 • U kunt nu direct het nummer bellen (tik op de groene knop met het telefoonnummer) of een route plannen (tik op Plan route). De bel- of kaarten-app van uw telefoon neemt het dan over.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.