Menu Zoek

Diensten die abonnementen opzeggen? Kijk ervoor uit

opzeggen-abonnement

Wilt u een abonnement opzeggen? Doe dat dan rechtstreeks bij het bedrijf. En pas op voor dure opzegsites.

Een abonnement is zo afgesloten. Opzeggen is soms een stuk lastiger. Bedrijven willen natuurlijk dat hun klanten blijven. Het is daarom soms even zoeken naar informatie over het stopzetten van een abonnement. Daar springen opzegdiensten op in. Ze regelen de opzegging van abonnementen. Maar dat kost bijna altijd geld, terwijl opzeggen normaal gratis is.

Opzegwebsites lijken heel behulpzaam; ze beëindigen namelijk abonnementen voor mensen. Ze vragen om iemands persoonsgegevens, de naam en het adres van het bedrijf en gegevens over het abonnement. Met deze informatie maken de diensten een opzegbrief. Soms is die gratis te downloaden. Maar meestal maken en versturen ze de brief zelf. Dat kost geld. Hoeveel? Dat verschilt per aanbieder: van een paar euro tot wel 30 euro.

Waarom schakelen mensen dan die opzegsites in? Omdat de sites hoog in de zoekresultaten verschijnen van zoekmachines als Google. Veel mensen zoeken op 'opzeggen' samen met de naam van een bedrijf. Verschillende opzegsites staan dan bovenaan in de resultatenlijst. Vaak omdat ze adverteren op die woorden.

Opzegdiensten zijn legaal. En zeggen meestal ook echt het abonnement op. Maar het kost dus wel geld. Het is daarom beter om zelf een abonnement op te zeggen. Kijk eerst op de website van het bedrijf. Sommige hebben online een opzegformulier of uitleg over opzeggen. Ziet u dat niet? Zeg dan op via een (aangetekende) brief of e-mail met leesbevestiging. Zo hebt u een bewijs. Op de website van ACM ConsuWijzer staat een voorbeeld van een opzegbrief. Deze is gratis te gebruiken en aan te passen naar uw situatie. Zegt u mondeling een abonnement op? Vraag dan altijd om een bevestiging via een brief of e-mail.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.