Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 juli 2023

Digitaal autorijden met lokale muziek

muziek luisteren in digitale radio

Maak via de site Drive & Listen een digitale rondreis met de auto. Inclusief lokale muziek.

Elk land heeft z'n eigen muziekzenders. Wie weleens met de auto de grens over is gegaan, heeft vast gemerkt dat de radio dan automatisch naar een andere zender springt. De website Drive & Listen (Engels voor 'rijd en luister') maakt een ritje naar het buitenland overbodig. Of geeft inspiratie voor mooie weekendjes weg. Stap via de website digitaal in een auto en rijd door mooie steden. Van Rome tot Berlijn en van Amsterdam tot Boedapest. Tijdens het rijden luistert u naar muziek die lokaal wordt gedraaid. Zo maakt u in één dag een muzikale rondreis.

De beelden op de website ziet zijn niet live. Het kan dus voorkomen dat u midden op de dag beelden ziet van een stad in de avond of andersom.

  • Ga naar de site van Drive & Listen.
  • Klik rechtsboven op de stad waar u wilt rondrijden, bijvoorbeeld Rome.
  • U rijdt nu voorin de auto in de gekozen stad. Ook een lokale muziekzender staat op. Kies eventueel een andere zender via het pijltje onderaan.
  • Rijd eventueel in een ander tempo via de knoppen 1x, 1.5x of 2x achter 'Car speed'.
  • De straatgeluiden staan standaard uit. Klik achter Street Noice op OFF om deze wel te horen.

Doet de muziek het niet? Druk dan eerst achter Street Noice op OFF en dan op de Play-knop bij de radiozender. Druk daarna op ON achter Street Noice om de straatgeluiden weer uit te zetten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.