Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Dit gebeurt er met verzonden foto's/video's in WhatsApp

wat-gebeurt-er-met-media-in-whatsapp

Foto's en video's ontvangen en verzenden met WhatsApp is erg leuk. Maar wat gebeurt er eigenlijk verder met deze bestanden?

Alle verzonden en ontvangen media worden opgeslagen in een WhatsApp-gesprek. Foto's en video's kunt u dus zien tijdens het scrollen door een gesprek. Maar elk WhatsApp-gesprek heeft ook een overzicht van verzonden media. Lees in de tip 'Uitgewisselde foto's en video's bekijken in WhatsApp' meer over dit overzicht.

Opgeslagen op telefoon

Ontvangen foto's en video's worden ook op de telefoon opgeslagen. In een Android-telefoon staat de foto/video in de app Galerij en in de app Google Foto's, in het album 'WhatsApp Images'. Op een iPhone worden de foto's/video's automatisch opgeslagen in de app Foto's. Wilt u dat niet? Lees dan de tip 'Minder dataverbruik WhatsApp'.

Media verwijderen

Maar wat gebeurt er met een foto/video als u deze uit WhatsApp verwijdert? Een ontvangen foto of video verwijdert u alleen uit uw eigen WhatsApp. Bij door u verzonden berichten kunt u aangeven of u het bericht alleen voor uzelf of voor iedereen wilt verwijderen. Verwijdert u het voor iedereen, dan kan niemand het bericht (of de foto of video) meer in WhatsApp zelf zien. iPhone-gebruikers die media uit WhatsApp automatisch opslaan, kunnen de foto/video wel nog altijd openen in de app Foto's. Bij Android-gebruikers is de foto ook weg uit de foto-app.

Lees in de tip 'WhatsApp-bericht intrekken' hoe u een bericht (of foto/video) verwijdert.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.