Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Doorschakeltijd voicemail verlengen

voicemailgoed

Bent u vaak te laat met het opnemen van de telefoon, en schakelt hij naar uw zin te snel over op de voicemail? Verleng dan de doorschakeltijd.

Veel mensen vinden dat hun mobiele telefoon te snel overgaat op de voicemail. Standaard schakelt een telefoon na vijftien of twintig seconden door. De doorschakeltijd van de telefoon is vaak te verlengen naar bijvoorbeeld dertig seconden. Een overzicht per telecomprovider.

Klanten van deze providers passen de doorschakeltijd aan door een combinatie van tekens in te voeren, op dezelfde plek waar ze normaal een telefoonnummer intoetsen.

 • Toets (zonder spaties): **61*+31624telefoonnummer*11*aantal seconden#
  Het aantal seconden is maximaal dertig en moet een veelvoud van vijf zijn.
 • Tik op de beltoets.

 • Toets 1233 en tik op de beltoets.
 • Toets 11 voor het hoofdmenu.
 • Toets 2 voor persoonlijke instellingen van de voicemail.
 • Toets 5 en stel een tijd in tussen vijf en dertig seconden.

Klanten van Tele2 kunnen de doorschakeltijd alleen aanpassen via de klantenservice. Er geldt een minimum van vijf seconden en een maximum van zestig seconden.

De doorschakeltijd is bij deze providers niet aan te passen. Die staat standaard op 25 seconden (Telfort en Hollandsnieuwe), 20 seconden (KPN) of 15 seconden (Simyo). De klant kan soms wel de voicemailfunctie helemaal uitzetten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.