Menu Zoek

Drukte Schiphol checken

drukte schiphol

Bijna met vakantie en bang voor lange rijen op het vliegveld? Check vooraf gemakkelijk hoe druk het wordt via de website van Schiphol.

Het is fijn om goed voorbereid op pad te gaan en te weten hoeveel drukte u kunt verwachten op uw reisdag. Zeker op het drukke Schiphol.

 • Ga naar schiphol.nl/mijn-reisdag
 • Er staat standaard een blokje met hoe druk het vandaag is op Schiphol. U kunt tot drie weken vooruit de drukte checken voor vertrek en aankomst.
 • Kies uw reisdag onder het kopje 'Vandaag'.
 • Vul in de balk met 'Bijv. KL 1001 of Londen' uw vluchtnummer of bestemming in en klik op het loepje.
 • Een lijst met vluchten verschijnt. Kies de juiste uit en klik op Details.
Een schema verschijnt met informatie over: vanaf hoe laat u welkom bent, hoe druk het zal zijn, hoe laat de incheckbalie opengaat, de tijd bij de security en de verwachte boarding.

Als u ook updates wilt ontvangen over de vlucht zelf, download dan de app voor Android en iOS.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.