Menu Zoek

Eén antivirusprogramma is genoeg

een-antivirus-is-genoeg-thumbnail

Veiligheid staat voor veel mensen voorop tijdens het computeren. Ze willen graag dat hun computer goed beschermd is. Dus installeren ze meerdere veiligheidsprogramma's die tegelijk actief zijn. Maar wist u dat dat helemaal niet nodig is? We raden het zelfs sterk af.

U vindt het misschien heel belangrijk om uw computer goed te beschermen tegen virussen en andere veiligheidsproblemen. Hebt u de computer of laptop nieuw gekocht, dan zit er soms al een versie van een betaald beveiligingspakket op. Maar voor de zekerheid hebt u ook nog een gratis toepassing zoals Avast Free Antivirus. Voorkomen is beter dan genezen, denkt u dan.

Maar in dit geval werkt het anders. De bescherming van een antivirusprogramma werkt het beste als u maar één antivirusprogramma gebruikt. Zijn er meer actief, dan kunnen de antivirusprogramma's elkaar tegenwerken. Dit kan leiden tot gaten in de bescherming. Het is dus noodzakelijk om maar één antivirusprogramma tegelijk te gebruiken.

Hebt u meerdere programma's geïnstalleerd? Verwijder ze dan allemaal, op eentje na. Welke dat is, kunnen wij niet voor u bepalen. Hebt u voor een programma betaald, dan zou u dat programma kunnen laten staan. Overigens hebben Windows 10 en 11 ook een eigen antivirusprogramma. Dat is standaard al in het besturingssysteem aanwezig en werkt prima. Het is dus niet per se nodig om een virusscanner van een andere aanbieder te installeren.

Overtollige programma's verwijderen doet u via de instellingen. Lees in de tip 'Programma verwijderen in Windows' hoe dit moet in Windows 10 en 11.

Let wel op dat u niet te veel verwijdert. Mogelijk geeft de computer na het verwijderen aan dat hij opnieuw moet opstarten. Doe dit dan, zodat de computer het verwijderen goed kan afronden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.