Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

WhatsApp-groep verlaten

whatsappgroep verlaten(1)

Wie in een WhatsApp-groep zit, kan er op elk moment uitstappen. Bijvoorbeeld omdat de groep voor een bepaalde gelegenheid was, of als u er niet meer aan wilt meedoen.

WhatsApp-groepen zijn een moderne variant op kringgesprekken. Alle groepsleden kunnen iets plaatsen en iedereen kan op elkaar reageren. Er zijn allerlei soorten groepen: van families, vrienden, verenigingen maar ook voor een bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld een groep om een feest te organiseren of taken te verdelen rondom een uitstapje.

Zit u in een groep en wilt u er niet langer in meedoen? Dan kunt u de groep verlaten. Andere leden krijgen dan een melding dat u niet meer meedoet. In kleine groepen is het de gewoonte even aan te kondigen dat u ermee stopt. Zonder melding ineens weg zijn, kan onaardig worden gevonden.

Verlaat zo een WhatsApp-groep:

 • Start WhatsApp.
 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik op het groepsgesprek van de groep waar u uit wilt stappen.
 • Tik bovenaan op de naam van de groep.
 • Scrol helemaal naar beneden in het deel met de groepsinformatie.
 • Tik op Verlaat groep (iPhone) of Groep verlaten (Android).
 • Tik nogmaals op Verlaat groep (iPhone) of Verlaten (Android).

U bent geen lid meer van de groep. U kunt geen nieuwe berichten sturen naar de groep.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.