Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 februari 2024

Eitje koken

220318eiwekker(1)

Een gekookt eitje, wie houdt daar nu niet van? Zet met CookEgg altijd het perfecte eitje op tafel. Of u nou van hard, zacht of er precies tussenin houdt.

Een eitje koken lijkt zo simpel: een pannetje water op het vuur, eitje erin en wachten maar. Maar hoelang moest een eitje ook alweer? En doe je het ei in koud water of in kokend water? Vragen waar de Android-app CookEgg antwoord op heeft. En niet alleen dat, de app houdt ook rekening met de grootte van het ei. Een S-eitje moet immers minder lang dan de XL-variant.

CookEgg is Engelstalig, maar u hebt genoeg aan een paar woordjes: size, style, temperature en altitude. Via een uitklapmenu vult u het gewicht in. De keuze is S, M, L of XL. Het aantal grammen invullen is ook mogelijk. Makkelijk als u een keukenweegschaal hebt. Bij 'Style' kiest u - afhankelijk van hoe hard u het ei wilt - voor soft, medium of hard. Perfectionisten kunnen ook nog de temperatuur van het rauwe ei aangeven. En wist u dat een eitje koken in de Himalaya langer duurt? CookEgg wel! De app berekent op basis van de locatie-instellingen op welke hoogte u zich bevindt en past automatisch de kooktijd aan. Zo geniet u zelfs op vakantie van het ideale ei.

Alles ingesteld? Dan is het een kwestie van water koken, eitje erin, op Start timer tikken en wachten maar.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.