Favorieten importeren in Chrome
Overgestapt van Internet Explorer op Chrome? Importeer opgeslagen websites binnen enkele muisklikken.
Niveau:
Waardering:
5 (2 stemmen)
Favorieten
Opgeslagen sites staan in lijst Favorieten van de browser. In de browser Chrome heten de Favorieten anders dan in Internet Explorer, namelijk 'Bladwijzers' of 'Bookmarks'. Het importeren van de veelgebruikte websites is in Chrome zo gedaan. Zo hebt u in Chrome ook uw favoriete sites bij de hand.
Favorieten importeren
Importeer zo de opgeslagen Favorieten uit Internet Explorer in Chrome:
- Start Chrome.
- Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
- Klik op Instellingen.
- Klik bovenaan op Bookmarks en instellingen importeren.
- Klik in het nieuwe venster op het pijltje om het uitklapmenu te openen.
- Klik op Microsoft Internet Explorer.
- Vink de onderdelen uit die u niet wilt importeren.
- Klik op Importeren.
- Het importeren start meteen. U krijgt een melding als het voltooid is. De optie om de Bladwijzerbalk altijd te laten zien, is aangevinkt. Dat is handig, dus dat laten we zo. Klik op Gereed.
- Onder de adresbalk staan alle opgeslagen favoriete websites. Klik op een site om 'm te openen.
- Is de Bladwijzerbalk toch onhandig? Klik dan met de rechtermuisknop op een leeg plekje in de balk en klik op Bladwijzerbalk weergeven. De optie staat uit en de Bladwijzerbalk verdwijnt.
- De Bladwijzers staan nu in het menu. Klik op de knop met de drie puntjes.
- Ga met de muisaanwijzer naar 'Bladwijzers'.
- Opnieuw verschijnen de opgeslagen websites. Klik op de naam van een site om deze te openen.
Computerhulp nodig?
Hebt u een vraag naar aanleiding van dit artikel? SeniorWeb-leden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van PCHulp. Nog geen lid, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap.
PCHulp aanvragen Bekijk het lidmaatschap
U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.
Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:
- Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
- Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
- Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
- Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.
De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:
- Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
- Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.