Menu Zoek

Films en series opzoeken via Streamwijzer

series opzoeken met streamwijzer

Staat die ene mooie film eigenlijk op Netflix? En wat er is voor nieuws te zien op Videoland? Of misschien heeft Dplay wel een mooie documentaire. Op de site Streamwijzer.nl leest u alles wat u wilt weten over het aanbod van streamingsites.

Video via internet

Er komen steeds meer online videodiensten bij in ons land. Netflix is de grootste partij met miljoenen leden. Maar Videoland van RTL wordt ook steeds bekender en de zenders van Discovery bieden via Dplay allerlei programma’s aan. En dan is er ook nog NPO Start. Een hoop partijen die allemaal een ander aanbod hebben.

Alles bij elkaar op Streamwijzer

Het is een hoop werk om van elke dienst op te zoeken welke films, series of documentaires er allemaal nieuw zijn. Het is handig om daar overzicht in te krijgen. En dat kan via de site Streamwijzer. Zeker als u lid bent van een streamingdienst is dit een handige plek om nuttige gegevens over uw video-aanbieder te vinden.

Nieuwsberichten over programma’s

Op Streamwijzer.nl vindt u nieuwsberichten over de videodiensten. Niet alleen wanneer bekende films online komen, maar ook series die een extra seizoen krijgen of meldingen over programma’s die bijna weer verdwijnen van de buis.

Volledige aanbod

Het hoofdmenu boven in beeld geeft toegang tot onder meer het aanbod van de bedrijven. Klik bijvoorbeeld op Aanbod > Netflix en u ziet een tabel met alle programma’s die er in Nederland op Netflix staan. U sorteert de tabel door bijvoorbeeld op Titel of Jaar te klikken. Standaard staan de recent toegevoegde titels bovenaan. U ziet er ook welk cijfer (van 0 tot 10) de show kreeg op de Amerikaanse toonaangevende site IMDb.

Nieuw per maand

Via het onderdeel ‘Overzicht’ in de navigatiebalk krijgt u per maand te zien welke programma’s erbij zijn gekomen in een bepaalde maand bij de gekozen aanbieder.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.