Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Films en series opzoeken via Streamwijzer

series opzoeken met streamwijzer

Staat die ene mooie film eigenlijk op Netflix? En wat er is voor nieuws te zien op Videoland? Of heeft Dplay een mooie documentaire? Ontdek alles over het aanbod van streamingdiensten op de site Streamwijzer.nl.

Er komen steeds meer online videodiensten bij in ons land. Netflix is met miljoenen leden momenteel de grootste partij van Nederland. Maar Videoland van RTL wordt ook steeds bekender en de zenders van Discovery bieden via Dplay allerlei programma’s aan. En dan is er ook nog NPO Start. Een hoop partijen dus, die allemaal een ander aanbod hebben. In dit artikel leggen we uit hoe u op Streamwijzer het aanbod van streamingdiensten zoekt, nieuwsberichten over de diensten leest en per dienst een overzicht krijgt van nieuw verschenen of verwijderde series.

Het is een hoop werk om van elke dienst op te zoeken welke films, series of documentaires er allemaal nieuw zijn. Terwijl het wel handig en leuk is om dat te weten. De site Streamwijzer geeft hier een overzicht van. Als u lid bent van een streamingdienst is dit een goede plek om informatie over uw video-aanbieder te vinden. Maar het kan ook helpen om een keuze te maken voor een bepaalde videodienst.

Op Streamwijzer.nl vindt u nieuwsberichten over de verschillende videodiensten die er in Nederland te vinden zijn. Die berichten gaan niet alleen over wanneer bekende films online komen, maar ook over series die een extra seizoen krijgen of programma's die juist van de sites worden verwijderd.

Het hoofdmenu, boven in beeld, geeft toegang tot onder meer het aanbod van de streamingdiensten. Klik bijvoorbeeld op Aanbod > Netflix en u ziet een tabel met alle programma’s die er in Nederland op Netflix staan. Sorteer de tabel door bijvoorbeeld op Titel of Jaar te klikken. Standaard staan de meest recent toegevoegde titels bovenaan. In de tabel staat ook welk cijfer (van 0 tot 10) de show kreeg op de Amerikaanse toonaangevende site IMDb.

Via het onderdeel ‘Overzicht’ in de navigatiebalk ziet u welke programma’s er bij een aanbieder bij zijn gekomen in een bepaalde maand. Of in sommige gevallen welke er juist weg worden gehaald. Klik bijvoorbeeld op Overzicht > Videoland > Nieuw deze maand om te ontdekken wat Videoland per maand heeft toegevoegd aan het aanbod.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.