Menu Zoek

Foto’s als geheugensteuntje

nuttige-fotos-maken

Foto's hoeven niet alleen maar mooi te zijn, maar kunnen ook heel praktisch zijn. Maak foto's als een geheugensteuntje.

De camera van de smartphone is natuurlijk heel handig voor het maken van mooie foto's, maar een foto kan ook een praktische reden hebben. Maak foto's van dingen die u wilt onthouden of bewaren. De plaatjes dienen dan als geheugensteuntje in het dagelijks leven. Waar een foto bijvoorbeeld handig van kan zijn?

  • Kaartje van de garderobe
    Mocht het kaartje kwijtraken, dan kunt u altijd nog het nummer laten zien bij de garderobe.
  • Kenteken van de auto
    Bij veel betaalpalen moeten mensen het kenteken van de auto invoeren. Weet u het kenteken niet uit uw hoofd? Maak er een foto van.
  • Bonnetje van aankopen
    Bonnetjes vervagen snel. Om altijd nog te beschikken over het betaalbewijs is een foto een oplossing.
  • Parkeerplaats in een parkeergarage
    Bij veel parkeergarages staan de parkeerplaatsen aangegeven met bijvoorbeeld een nummer. Maak een foto en vergeet niet meer waar de auto staat.
  • Kamernummer in een hotel
    Op een hotelpasje of -sleutel staat meestal niet het kamernummer. Moeite om het nummer te onthouden? Maak een foto.
  • Bloedformulier
    Met een foto van het formulier kunt u thuis nog eens bekijken en opzoeken waar allemaal op geprikt is.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.