Menu Zoek

Foto's van Facebook bewaren in Google Foto's

facebook(1)

Bewaar foto's van Facebook op Google Foto's. Handig als back-up of wanneer u wilt stoppen met Facebook.

Gebruikers van Google Foto's kunnen hun beelden van Facebook laten overzetten naar de Google-dienst. Bedenk wel dat de voorwaarden van Google Foto's zijn veranderd. De opslag van alle foto's telt mee in de gratis opslagruimte die Google ter beschikking stelt. En daar maken ook Gmail en Google Drive gebruik van. Maar een kleine geruststelling: met een totale ruimte van 15 GB zit de gratis opslag niet zomaar vol.

  • Surf naar Facebook, www.facebook.com
  • Klik rechtsboven op het icoon voor account. Dit is een driehoek met de punt naar beneden.
  • Klik op Instellingen en privacy.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik links op Je Facebook-gegevens.
  • Klik naast ‘Een kopie van je gegevens overzetten’ op Bekijken.
  • Voer eventueel uw wachtwoord opnieuw in en klik op Doorgaan.
  • Kies bij ‘Stap 1’ voor Foto’s.
  • Kies bij ‘Stap 2’ welke foto’s overgezet moeten worden. Wij kozen voor ‘Al je foto’s’.
  • Kies bij ‘Stap 3’ waar de foto’s opgeslagen moeten worden:
    • Klik op Bestemming kiezen > Google Foto’s.
    • Klik op Volgende.
  • Vul nu de gegevens van uw Google-account in.
  • Wanneer om toestemming wordt gevraagd, klik op Toestaan.
  • Klik nogmaals op Toestaan.
  • Klik op de blauwe knop Overdracht bevestigen.

Alle foto’s worden nu overgezet naar Google Foto’s. Albums die in Facebook zijn gemaakt worden als album overgezet. De overige foto’s worden in Google Foto’s geplaatst in de albums ‘Copy of Omslagfoto’s’, ‘Copy of Tijdlijnfoto’s’ en ‘Copy of Uploads vanaf je telefoon’.

  • Start de app Facebook
  • Tik op Menu (de drie horizontale lijnen).
  • Veeg naar beneden en tik op Instellingen en privacy.
  • Tik op Instellingen.
  • Veeg naar beneden tot het onderdeel ‘Je Facebook-gegevens’.
  • Tik op Een kopie van je gegevens overzetten.
  • Kies bij ‘Stap 1’ voor Foto’s.
  • Kies bij ‘Stap 2’ waar de foto’s opgeslagen moeten worden:
    • Tik op Bestemming kiezen.
    • Tik op Google Foto’s.
    • Tik op Volgende.
  • Vul de gegevens van uw Google-account in.
  • Wanneer om toestemming wordt gevraagd, tik op Toestaan.
  • Tik nogmaals op Toestaan.
  • Tik op Overdracht bevestigen.

Alle foto’s worden nu overgezet naar Google Foto’s. Albums die in Facebook zijn gemaakt worden als album overgezet. De overige foto’s worden in Google Foto’s geplaatst in de albums ‘Copy of Omslagfoto’s’, ‘Copy of Tijdlijnfoto’s’ en ‘Copy of Uploads vanaf je telefoon’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.