Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 mei 2022

Gadget-tip: duurzame powerbank van Waka Waka

waka-waka-thumb Met een powerbank hebt u nooit meer een lege smartphone of tablet onderweg. Let u ook op duurzaamheid? Kies dan voor een duurzame powerbank, bijvoorbeeld van Waka Waka.

Een powerbank is een reserve-oplader met een accu. Het is een klein apparaatje dat bijvoorbeeld de smartphone of tablet van stroom voorziet als er geen oplaadpunt in de buurt is. Dat is bijvoorbeeld handig als u een fietstocht aan het maken bent en de route op de smartphone bijhoudt. Of wanneer u de weg zoekt met een navigatie-app en bijna geen batterij meer hebt. Lees meer over (het kopen van) powerbanks in het artikel 'Powerbank kopen, waar let ik op?'.

Powerbanks zijn te koop in allerlei soorten en maten. Van heel eenvoudig tot zeer krachtig en van redelijk langzaam tot supersnel. Een voordeel van een powerbank is dat hij energiebesparend werkt en dus wat beter is voor het milieu. Maar de powerbank moet zelf eerst nog wel worden opgeladen. Een alternatief is de duurzame powerbank, die door steeds meer bedrijven wordt aangeboden. Een voorbeeld daarvan is Waka Waka. Dit merkt verkoopt powerbanks met een zonnepaneeltje erin. Zo laadt de telefoon dus op met zonne-energie. Dat is handig en duurzaam tegelijk. Ook mooi is dat Waka Waka een sociale onderneming is. Voor ieder verkocht product, gaat er ook een product naar een gezin dat geen toegang heeft tot elektriciteit. Zo wil het bedrijf duurzame energie voor iedereen toegankelijk maken.

Waka Waka Powerbank, 49,95 (november 2020)

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.