Menu Zoek

Gebruik de standaard bureaubladpictogrammen

picto

Windows heeft een aantal standaard Bureaubladpictogrammen. De Prullenbak is de bekendste. Kies zelf welke pictogrammen u wilt zien.

Bepaal zelf welke standaardpictogrammen op het Bureaublad van Windows te zien zijn:

 • Klik op de startknop.
 • Klik op Instellingen. Dat is het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Persoonlijke instellingen.
 • Klik op Thema's.
 • Klik rechts in beeld onder 'Verwante instellingen' op Instellingen voor bureaubladpictogrammen.
 • Onder 'Bureaubladpictogrammen' staan vijf opties. Zet een vinkje voor de pictogrammen die u terug wilt zien op het Bureaublad.
 • Klik op Toepassen wanneer u klaar bent.
 • Klik op OK om het venster 'Instellingen voor bureaubladpictogrammen' te sluiten.

De volgende vijf pictogrammen kunt u op het bureaublad plaatsen:

 1. Computer of Deze pc
  Klik hierop met de rechtermuisknop en kies voor Eigenschappen zodat u snel belangrijke informatie over uw computer bij de hand hebt.
 2. Bestanden van gebruiker
  Een icoon van een map met daaronder uw gebruikersnaam. Dubbelklik daarop en uw persoonlijke map opent.
 3. Netwerk
  Klik hierop met de rechtermuisknop en kies voor Eigenschappen zodat u snel een overzicht hebt van uw netwerkinstellingen.
 4. Prullenbak
  Bekijk een overzicht van bestanden die u eerder hebt gewist. U kunt ze eventueel weer herstellen.
 5. Configuratiescherm
  Dubbelklik hierop om snel het Configuratiescherm te openen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.