Gedownloade apps automatisch op Startscherm
Voeg apps automatisch toe aan het Startscherm na het downloaden uit de Play Store. Zo hebt u ze snel bij de hand op het Android-apparaat.
Niveau:
Waardering:
4,4 (8 stemmen)
Startscherm op Android-apparaat
Het Startscherm is het scherm dat u als eerste ziet bij het ontgrendelen van de smartphone of tablet. Er staan verschillende apps en soms ook widgets op. Nieuw gedownloade apps komen hier niet bij. Want die zijn verzameld in het onderdeel ‘Apps’. Dat is te openen door van onderen naar boven (of andersom) te vegen over het scherm.
Wel of niet op Startscherm?
Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af of u nieuwe apps automatisch op het Startscherm wilt zetten. De apps op het Startscherm zijn sneller te zien en bereiken dan de apps in het overzicht met alle apps. Dat is handig. Maar wie veel apps downloadt, krijgt ook veel Startpagina’s die vol staan met apps.
Apps automatisch op Startscherm
Wilt u nieuwe apps automatisch op het Startscherm zetten? Dat werkt zo op Samsung-toestellen met Android 11 of hoger. Op andere toestellen werkt het ongeveer hetzelfde.
- Open het overzicht van alle apps. Veeg daarvoor van onderen naar boven (of andersom) over het scherm.
- Tik op de app Instellingen.
- Tik op Startscherm.
- Tik achter ‘Apps toevoegen aan startscherm’ (Android 11) of achter 'Nieuwe apps toevoegen aan startscherm' (Android 12) op het grijze schuifje. Is het schuifje blauw? Dan hoeft u niets te doen.
Het schuifje kleurt blauw en gedownloade apps komen voortaan op het Startscherm.
Meer over dit onderwerp
Computerhulp nodig?
Hebt u een vraag naar aanleiding van dit artikel? SeniorWeb-leden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van PCHulp. Nog geen lid, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap.
PCHulp aanvragen Bekijk het lidmaatschap
U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.
Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:
- Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
- Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
- Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
- Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.
De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:
- Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
- Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.