Menu Zoek

Gemakkelijk contact toevoegen Gmail

in gmail verzender toevoegen aan contacten

Voeg in Gmail de verzender van een mail razendsnel toe aan uw lijst met contactpersonen.

Waarschijnlijk krijgt u weleens mails van mensen die nog niet als contactpersoon zijn opgeslagen. Kent u de verzender van de mail? Voeg hem of haar dan toe aan de lijst met contactpersonen. Gmail heeft hier een handig en tijdbesparend trucje voor. U kunt vervolgens diegene gemakkelijk mailen zonder het mailadres op te zoeken of toevoegen aan een mailgroep.

Voeg zo een verzender van een mail toe aan de lijst met contactpersonen:

 • Ga naar www.gmail.com en log in.
 • Klik op de map waarin de mail van de persoon staat die u wilt toevoegen aan uw contacten, bijvoorbeeld Inbox.
 • Klik op de mail waarvan u de persoon wilt toevoegen aan contacten.
 • Klik boven het mailtje op de naam of profielafbeelding van de afzender.
 • Klik vervolgens op het pictogram van 'Toevoegen aan contacten' Icoon_toevoegen_aan_contacten_Gmail

De persoon is in Google Contactpersonen toegevoegd aan de lijst met contactpersonen. Open de lijst door bovenaan te klikken op het pictogram van Google-apps Icoon_Google_apps > Contactpersonen. Pas als het nodig is de naam van de contactpersoon aan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.