Menu Zoek

Grotere pictogrammen op het Startscherm (Samsung)

grotere pictogrammen op startscherm

Wilt u meer apps op het Startscherm van het Samsung-toestel of zijn de app-pictogrammen te groot of klein? Pas dan de rastergrootte van het Startscherm aan.

Op het Startscherm passen twintig tot dertig apps, afhankelijk van de rastergrootte van het Startscherm. Wie het aantal plekken of de grootte van pictogrammen wil aanpassen, kan spelen met de rastergrootte. Hoe meer apps er op het scherm passen, hoe kleiner de pictogrammen. Pas zo de rastergrootte van het Startscherm aan op Samsung-toestellen met Android 10 of nieuwer:

 • Druk lang op een willekeurige plek op het Startscherm.
 • Tik onderaan op Instell. of Instellingen startscherm of Startscherminstellingen.
 • Tik op Raster startscherm.
 • Tik op de rastergrootte naar keuze: 4x5, 4x6, 5x5 of 5x6.
 • De veranderingen zijn direct zichtbaar in de voorvertoning. Tik op Opslaan.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.