Menu Zoek

Handtekening instellen bij app Mail (Windows)

handtekening-mail-windows-10(1)

Bespaar tijd in de app Mail in Windows 10 en 11 en stel een handtekening in. Automatisch staat onder elke verstuurde e-mail een afsluitende boodschap.

Een handtekening is de afsluiting van een e-mail. Bijvoorbeeld 'Groetjes, [uw naam]' of een andere boodschap die Mail automatisch onderaan elk nieuw bericht zet. Zowel onder nieuwe berichten als onder berichten die u beantwoordt of doorstuurt. Standaard staat er als handtekeningtekst ingesteld 'Verzonden vanuit Mail voor Windows'. Pas deze handtekening aan of haal de standaardtekst weg.

Pas zo de handtekening aan:

 • Open het programma Mail.
 • Klik onderin op het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Handtekening.
 • Zijn er meerdere mailaccounts ingesteld? Klik dan op het uitklapmenu onder 'Account selecteren en uw handtekening aanpassen' en klik op het gewenste account. De handtekening instellen voor alle accounts? Zet dan een vinkje voor Toepassen op alle accounts.
  Handtekening instellen bij app Mail Windows 10
 • Klik achter de standaardtekst en haal de tekst weg met de Backspace-toets.
 • Typ de gewenste tekst.
 • Klik op Opslaan.

Voortaan verschijnt de tekst onder elke e-mail.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.