Menu Zoek

Helderheid Mac-beeldscherm aanpassen

29917_mac_helderheid-beeldscherm(1)

Straalt het beeldscherm van de Mac te veel, of juist te weinig licht uit? Pas de helderheid aan.

De een vindt het beeldscherm van de Mac te donker en een ander juist te licht. Pas de helderheid van het beeldscherm naar wens aan. Dat kan gewoon met het toetsenbord van de Mac.

 • Druk op de toets F2 Scherm lichter maken voor een lichter scherm.
 • Druk op de toets F1 Scherm donkerder makenvoor een donkerder scherm.

De helderheid van het beeldscherm kan zich ook automatisch aanpassen afhankelijk van de hoeveelheid licht in de kamer. De instelling hiervoor staat in Systeeminstellingen.

 • Klik linksboven op het Apple-logo > Systeeminstellingen.
 • Klik op Beeldschermen.
 • Wilt u niet dat de helderheid automatisch verandert? Klik op het schuifje achter Pas helderheid automatisch aan, zodat deze grijs wordt. Wilt u het juist wel, maak het schuifje blauw door er op te klikken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.