Menu Zoek

Help, volgens Chrome is een site onbetrouwbaar!

safebrowsing

Google houdt bij welke sites kwade bedoelingen hebben. Wie met het internetprogramma Chrome zo'n site wil bezoeken, krijgt een waarschuwing.

Chrome heeft een ingebouwde politieagent die controleert of een webpagina betrouwbaar is. Wanneer een pagina niet in de haak is, waarschuwt hij. 'Safe browsing' noemt Google die politieagent. Hij beschermt tegen verschillende misleidende en gevaarlijke sites. Een fijne gedachte.

De volgende meldingen kunnen verschijnen:

 • Malware
  De volgende site bevat malware: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen schadelijke software (malware) op je computer te installeren.
 • Misleidende site
  Misleidende site gedetecteerd: De site die je probeert te bezoeken, kan een phishingsite zijn.
 • Schadelijke programma's
  De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken wanneer je online browst.
 • Scripts
  Deze pagina probeert scripts van niet-geverifieerde bronnen te laden: De site die je probeert te bezoeken, is niet beveiligd.
 • Verkeerde site
  Doorgaan naar [sitenaam]? De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je in verwarring te brengen en is mogelijk niet de site die je wilde bezoeken.

Alle meldingen worden getoond op een speciale waarschuwingspagina met witte tekst op een rode achtergrond. Sluit op dat moment het tabblad of de browser. Of ga naar www.google.nl en start een nieuwe zoekactie.

Wilt u een site tegen het advies in toch bezoeken? Klik of tik onderaan de waarschuwing op Details > Deze onveilige site bezoeken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.