SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Hoe schrijf ik dat woord?

Woorden opzoeken via het Groene Boekje op internet

Wie twijfelt over de juiste spelling van een woord, zoekt het snel op in het online Groene Boekje.

Het Groene Boekje heet officieel Woordenlijst Nederlandse Taal. Het is een dik boek met een groene kaft met daarin de spellingregels en alle bestaande Nederlandse woorden. Althans, hele nieuwe woorden komen er pas na een tijd in, maar alle gangbare woorden zijn erin terug te vinden.

Groene boekje staat online

Opzoeken via internet gaat vaak sneller dan bladeren in een woordenboek. Daarom is de site Woordenlijst.org zo handig om de juiste spelling terug te vinden. Centraal op de site staat een zoekbalk. Typ daarin het woord dat u wilt terugzoeken. Al bij enkele letters verschijnen er suggesties. Deze zijn aan te klikken, als het gezocht woord erbij staat.

De betekenis van het woord wordt niet gegeven. Wel vindt u de spelling en de eventuele vervoegingen van het woord terug. Staat het woord niet op de site? Dan wordt het mogelijk anders gespeld of is het een woord dat iemand zelf heeft bedacht.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.