Menu Zoek

Hoe schrijf ik dat woord?

woorden opzoeken via het groene boekje op internet(1)

Twijfels over de juiste spelling van een woord? Zoek het op in het online Groene Boekje.

Met het Groene Boekje spelt u woorden altijd goed. Dit is een dik boek waarin de spellingsregels en alle bestaande Nederlandse woorden staan. De laatste versie bevat al zo'n 52.000 woorden. Maar de nieuwste woorden komen er pas weer na een tijdje in. Ook op de site Woordenlijst.org is de woordenlijst van de Nederlandse taal beschikbaar. Zo hebt u de correcte spelling van woorden bij de hand zonder het dikke boek mee te slepen. Daarbij wordt de online versie vaker aangevuld met nieuwe woorden dan het papieren boek.

Zoek zo online naar de juiste spelling van een woord:

  • Ga naar de website Woordenlijst.org.
  • Klik in de zoekbalk.
  • Typ het woord waarvan u de spelling wilt weten.
  • Al bij enkele letters verschijnen er suggesties. Klik op het gezochte woord zodra dit in beeld verschijnt.

De betekenis van het woord wordt niet gegeven. Wel vindt u de spelling en de eventuele werkwoordvervoegingen van het woord terug. Staat het woord niet op de site? Dat schrijft u het misschien toch niet goed, het woord bestaat niet of is nog niet officieel erkend.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.