Menu Zoek

Iemand niet meer volgen op Facebook

facebook_duim_omlaag(1)

Stop met het volgen van iemand of ontvriend een persoon op Facebook, als u geen berichten meer wilt zien of geen vrienden meer wilt zijn.

Wie berichten van een bepaald persoon niet meer wil zien op Facebook, kan hem of haar 'ontvrienden'. Dat betekent dat de vriendschap op Facebook stopt. Diegene verdwijnt uit uw vriendenlijst en u staat niet meer in zijn/haar vriendenlijst. Wie dit te extreem vindt, kan de persoon ontvolgen in plaats van verwijderen. U blijft dan wel vrienden, maar zijn of haar berichten worden niet meer in het nieuwsoverzicht getoond.

Verwijder iemand gemakkelijk als vriend. De persoon krijgt hier geen melding van.

  • Ga naar facebook.com. Log indien nodig in met gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik rechtsboven in beeld op het pijltje omlaag fb instellingen en klik op uw eigen naam.
  • Klik onder de omslagfoto op Vrienden.
  • Het overzicht van al uw Facebookvrienden opent.
  • Klik eventueel in de zoekbalk naast 'Vrienden' en typ de naam van degene die uit wilt ontvrienden.

    Facebook ontvrienden

  • Beweeg de muisaanwijzer over zijn/haar foto of naam. Klik in het venster dat verschijnt op het pictogram van een poppetje met een vinkje erbij Facebookvriend verwijderen.
  • Klik op Verwijderen als vriend.

    De persoon is nu niet meer met u bevriend op Facebook. Hij/zij ontvangt hier geen bericht van.

    • Open de app Facebook. Log indien nodig in.
    • Tik bovenaan in het menu op het pictogram van twee poppetjes.

      Ontvrienden in de Facebook-app

    • Tik rechtsboven op het pictogram van een vergrootglas.
    • Typ de naam van degene die u zoekt en tik op zijn of haar naam.
    • De tijdlijn van de persoon opent. Tik achter 'Chatbericht sturen' op het pictogram van een poppetje Facebook vriend verwijderen.
    • Kies Verwijderen als vriend.

    De persoon is niet meer met u bevriend op Facebook.

    Gaat ontvrienden te ver, maar vindt u de berichten die iemand plaatst oninteressant? Kies er dan voor om deze persoon niet meer te volgen. Doe dit zo via de pc of de app:

    • Klik indien nodig linksboven op het Facebook-logo.
    • Ga naar een bericht van de betreffende persoon of organisatie die u gaat ontvolgen.
    • Boven het bericht staat de naam van degene die het bericht heeft geplaatst. Klik of tik rechts van de naam op de drie puntjes.
    • Kies [Naam] niet meer volgen.

    Hebt u later spijt van uw keuze? Ga dan via het overzicht van uw vrienden naar de desbetreffende persoon. Klik of tik op Volgen. De berichten verschijnen daarna weer in uw nieuwsoverzicht.

    Delen via:
    Wat betekenen deze knoppen?
    Wat betekenen deze knoppen?
    Sluiten

    U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

    Hoe werkt het?
    Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

    • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
    • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
    • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
    • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

    De koppeling verbreken
    U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

    • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
    • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
    Woordenboek

    Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
    Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

    De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.