SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Is het vandaag wandelweer?

Bekijken of het wandelweer is

Even lekker wandelen? Bekijk van tevoren op Nu.nl of het wandelweer is.

Wie een mooie wandeling maakt, wil niet overvallen worden door onweer en harde wind. Lees daarom voor vertrek de weersvoorspelling op Nu.nl. Hier staat namelijk of het prettig wandel-, fiets-, surf- en strandweer is. Bekijk dit zo:

  • Ga naar de weerwebsite van Nu.nl.
  • Bovenaan de pagina staat het weerbericht van vandaag. Scrol naar beneden, naar de tekst 'Activiteiten weer'.
  • Hier staat of het de komende vijf dagen goed of slecht weer is om onder andere te wandelen. De weervoorspellingen worden aangegeven in cijfers van 1 tot 10. Staat onder donderdag het cijfer 10, dan is het die dag perfect weer voor een wandeling. Als het weer een 1 krijgt, kunt u beter niet de deur uitgaan.
  • Weten of het vandaag wandelweer is of liever meer informatie over het weer? Klik dan op Wandelweer
  • Een nieuw tabblad opent. Lees onder 'Wandelweerbericht' een uitgebreidere weersvoorspelling met onder andere de temperatuur, de hoeveelheid neerslag en de windkracht.
  • Links naast 'Wandelweerbericht' staat een landkaart met daarin groene, oranje of rode voetstappen. Staan er groene voetstappen, dan is het goed wandelweer. Oranje voetafdrukken betekent dat het matig weer is. Als er rode voetstappen op de kaart staan, moet u niet gaan wandelen.
  • Klik eventueel boven de kaart op Ochtend, Middag of op een andere dag om te bekijken hoe het weer op dat moment is.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.