Menu Zoek

Is het vandaag wandelweer?

wandelweer

Even lekker een frisse neus halen? Bekijk voor vertrek of het prettig wandel-, fiets-, of terrasweer is.

Wie een mooie wandeling of fietstocht maakt, wil niet overvallen worden door onweer of harde wind. Lees daarom voor vertrek de weersvoorspelling van Weeronline.nl. Hier staat namelijk of het prettig wandel- en fietsweer is. Houdt u meer van tennissen of juist een kopje koffie op een terras? Of het hier goed weer voor is, brengt de website ook in beeld. Bekijk het zo:

 • Ga naar www.weeronline.nl.
 • Klik in de zoekbalk met de tekst 'Typ een plaatsnaam'.
 • Typ de plaatsnaam van de plek waar u eropuit wilt.
 • Klik in het lijstje dat onder de zoekbalk verschijnt op de juiste plaats.
 • Het algemene weerbericht voor deze plaats verschijnt. Scrol naar beneden totdat u aan de rechterkant 'Activiteitenweer' ziet staan.
 • Er staan een paar activiteiten al weergegeven. Klik op Alle activiteiten-weercijfers.
 • Er verschijnt een overzicht van activiteiten, dagen en cijfers. Aan de linkerkant staat de activiteit met het cijfer erachter. Boven de cijfers staat om welke dag van de week het gaat. De cijfers gaan van 1 tot 10. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het weer is voor de activiteit.
 • Klik eventueel op een activiteit om te lezen waarop het cijfer is gebaseerd. Klik bijvoorbeeld op Wandelen.
 • Klik links boven op het pijltje om terug te gaan naar het weeroverzicht.
 • Links van de kaart vindt u meer informatie over de weersvoorspelling, zoals de windkracht, temperatuur, neerslag en bewolking. Scrol eventueel iets naar beneden. Direct naast de kaart staat de weersvoorspelling voor de komende 48 uur. Klik eventueel hieronder op Bekijk het weer per uur. Scrol verder naar beneden om de 5-daagse weersverwachting te bekijken. Klik eventueel hieronder op 14-daagse weersverwachting om twee weken vooruit te kijken.
 • U kunt ook de weersverwachting onder de kaart voor een andere dag bekijken. Klik hiervoor onder de kaart op en andere dag.
  Weerkaart: andere dag bekijken
Hebt u de gok genomen op een dag dat er wellicht een buitje valt? De app Buienalarm vertelt wanneer het tijd is een schuilplek op te zoeken. Bekijk in de app wanneer het gaat regenen op de plek waar u bent. Lees in de tip 'Voorbereid op buien met de app Buienalarm' hoe de app werkt.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.