Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Is het vandaag wandelweer?

Bekijken of het wandelweer is

Even lekker wandelen? Bekijk van tevoren op Nu.nl of het wandelweer is.

Wie een mooie wandeling maakt, wil niet overvallen worden door onweer en harde wind. Lees daarom voor vertrek de weersvoorspelling op Nu.nl. Hier staat namelijk of het prettig wandel-, fiets-, surf- en strandweer is. Bekijk dit zo:

 • Ga naar de weerwebsite van Nu.nl.
 • Bovenaan de pagina staat het weerbericht van vandaag. Scrol naar beneden, naar de tekst 'Activiteiten weer'.
 • Hier staat of het de komende vijf dagen goed of slecht weer is om onder andere te wandelen. De weervoorspellingen worden aangegeven in cijfers van 1 tot 10. Staat onder donderdag het cijfer 10, dan is het die dag perfect weer voor een wandeling. Als het weer een 1 krijgt, kunt u beter niet de deur uitgaan.
 • Weten of het vandaag wandelweer is of liever meer informatie over het weer? Klik dan op Wandelweer.
 • Een nieuw tabblad opent. Lees onder 'Wandelweerbericht' een uitgebreidere weersvoorspelling met onder andere de temperatuur, de hoeveelheid neerslag en de windkracht.
 • Links naast 'Wandelweerbericht' staat een landkaart met daarin groene, oranje of rode voetstappen. Staan er groene voetstappen, dan is het goed wandelweer. Oranje voetafdrukken betekent dat het matig weer is. Als er rode voetstappen op de kaart staan, moet u niet gaan wandelen.
 • Klik eventueel boven de kaart op Ochtend, Middag of op een andere dag om te bekijken hoe het weer op dat moment is.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.