Menu Zoek

Wat voor weer is het vandaag?

wandelweer

De lente staat voor de deur. Tijd om lekker veel buiten te zijn. Bekijk voor vertrek of het prettig wandel-, fiets- of tuinierweer is.

Met mooi weer gaan we lekker naar buiten om te wandelen of fietsen. Het is dan vervelend om overvallen te worden door een hoosbui of harde wind. Lees daarom voor vertrek de weersvoorspelling van Weeronline.nl. Hier staat het weer per activiteit uitgelegd.

 • Ga naar Weeronline.nl.
 • Klik in de zoekbalk met de tekst 'Typ een plaatsnaam'.
 • Typ de plaatsnaam en druk op de Enter-toets.
 • Het algemene weerbericht voor deze plaats verschijnt. Scrol naar beneden tot 'Activiteitenweer'.
 • Klik op Alle activiteiten-weercijfers.
 • Er verschijnt een overzicht van activiteiten. Aan de linkerkant staat de activiteit met het cijfer erachter. Boven de cijfers staat om welke dag van de week het gaat. De cijfers gaan van 1 tot 10. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het weer is voor de activiteit. Klik op een activiteit om te lezen waarop het cijfer is gebaseerd. Klik bijvoorbeeld op Wandelen, Fietsen of Tuinieren.

Toch wandelen of tuinieren terwijl er donkere wolken zijn? De app Buienalarm vertelt wanneer het tijd is een schuilplek op te zoeken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.