Menu Zoek

Knoppenbalk van Safari op Mac aanpassen

knoppenbalk-safari-aanpassen Richt de knoppenbalk van Safari helemaal naar eigen wens in. Verwijder knoppen die u niet gebruikt of voeg juist knoppen toe, zoals afdrukken.

Bovenaan het browservenster van Safari staat een knoppenbalk. Standaard staan hier een aantal knoppen op. Natuurlijk het adresveld en een knop om nieuwe tabbladen mee te openen. Ook staan er knoppen om de navigatiekolom en het privacyrapport te openen. Maar gebruikt u deze wel? Of wilt u liever een knop om snel een afdruk van een pagina te maken? Bepaal zelf hoe de balk eruit ziet.

Richt de balk helemaal naar eigen wens in.

 • Open de browser Safari.
 • Klik in de menubalk op Weergave.
 • Klik op Pas knoppenbalk aan.
 • Onder de balk staat een venster met alle onderdelen die u in de balk kunt zetten. Klik op een onderdeel dat u wilt toevoegen, bijvoorbeeld Homepage, houd de muisknop ingedrukt en sleep het onderdeel naar de gewenste plek op de balk erboven. Laat de muisknop los als het onderdeel op de juiste plek staat.
 • Wilt u juist een onderdeel verwijderen? Klik dan op het onderdeel op de balk, houd de muisknop ingedrukt, sleep het onderdeel uit de balk en laat de muisknop los.
 • Het is ook mogelijk om de volgorde op de balk aan te passen. Klik op een onderdeel, houd de muisknop ingedrukt, sleep het naar de gewenste plek en laat de muisknop los.
 • Klik op Gereed als de knoppenbalk naar wens is.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.