Menu Zoek

Kompas op de iPhone

kompas

Weet u altijd waar het noorden is? Met de app Kompas op de iPhone wel!

De app Kompas zit standaard op elke iPhone en vertelt in een handomdraai waar het noorden is en wat de coördinaten van uw locatie zijn. Daarnaast zit er ook een waterpasfunctie in de app. Hartstikke handig!

Gebruik de app als volgt:

 • Open de app Kompas. De app kan verstopt zitten in het mapje 'Extra's' of 'Diensten'.
 • Geeft indien nodig de app toegang tot uw locatie. Tik op Sta één sessie toe of op Bij gebruik van app.
 • Als u het kompas voor de eerste keer gebruikt, moet u het kompas kalibreren. In beeld verschijnt een cirkel van streepjes met daarin een rode bal. Draai de iPhone, waardoor het rode balletje alle streepjes aanraakt en daardoor inkleurt. Het kan zijn dat u de iPhone een paar keer moet draaien tot alle streepjes wit zijn. Zodra alle streepjes wit zijn, bent u klaar met kalibreren. Tijdens het gebruik van de app Kompas moet u af en toe weer kalibreren. De app geeft zelf aan wanneer u dat moet doen.
 • Zodra de app klaar is met kalibreren, komt het kompas in beeld. Het kompas staat altijd met het rode puntje naar het noorden. Draai de iPhone en het kompas zoekt steeds weer het noorden.
  App Kompas

Onder het kompas ziet u nog het aantal graden ten opzichte van het noorden, uw locatie, de coördinaten van de locatie en de hoogte waarop u zich op dat moment bevindt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.