SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Maak uw eigen Escher-kunstwerk

Metamorfose Machine

Maak zelf een kunstwerk in de stijl van M.C. Eschers Metamorphose II via de nieuwe themawebsite van de NTR.

Het werk Metamorphose II en een tiental andere kunstwerken staat centraal op de themawebsite De metamorfose van Escher. Op de site is het leven en werk van deze bekende graficus tot in detail te ontdekken. U kunt inzoomen op de werken en via audiotours meer horen over zijn privéleven en over de technieken in zijn bekende werken.

Metamorfose Machine

De site is voorzien van speciaal gecomponeerde muziek. Een leuk onderdeel is de Metamorfose Machine. Technieken van Escher zijn verwerkt in de machine. U kiest een startafbeelding en bewerkt deze naar eigen inzicht. Daarna kiest u een eindafbeelding en daar doet u hetzelfde mee. De 'machine' laat de eerste afbeelding dan overvloeien in de tweede. Dat wat u maakt, voegt u dan toe aan de oneindige metamorfose.

Leer alles over Escher op de thema-website. De Metamorfose Machine is daar ook te vinden.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.