Menu Zoek

Maak uw eigen Escher-kunstwerk

metamorfose machine(1)

Maak zelf een kunstwerk in de stijl van M.C. Eschers Metamorphose II via de nieuwe themawebsite van de NTR.

Het werk Metamorphose II en een tiental andere kunstwerken staat centraal op de themawebsite De metamorfose van Escher. Op de site is het leven en werk van deze bekende graficus tot in detail te ontdekken. U kunt inzoomen op de werken en via audiotours meer horen over zijn privéleven en over de technieken in zijn bekende werken.

De site is voorzien van speciaal gecomponeerde muziek. Een leuk onderdeel is de Metamorfose Machine. Technieken van Escher zijn verwerkt in de machine. U kiest een startafbeelding en bewerkt deze naar eigen inzicht. Daarna kiest u een eindafbeelding en daar doet u hetzelfde mee. De 'machine' laat de eerste afbeelding dan overvloeien in de tweede. Dat wat u maakt, voegt u dan toe aan de oneindige metamorfose.

Leer alles over de Metamorfose Machine op de thema-website.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.