Menu Zoek

Map- en berichtafstand aanpassen in Mail (Windows)

berichtafstand-mail

Geef de app Mail in Windows een prettiger uiterlijk. Pas de afstand tussen mappen en e-mails aan voor meer rust.

De app Mail in Windows heeft een strakke vormgeving met weinig toeters en bellen. Stel de afstand tussen mappen en berichtregels naar wens in voor nog meer rust. De mappen staan aan de linkerzijde van het venster. In het middengedeelte staat een lijst met e-mails. Voor elke e-mail is een berichtregel met daarin de afzender, het onderwerp en het tijdstip waarop de e-mail is binnengekomen. Door de afstand tussen de mappen en berichtregels aan te passen ziet u meer of juist minder items in het venster.

Voor map- en berichtafstand zijn er drie opties: groot, normaal en compact. Probeer de standen uit en bekijk wat u een prettige weergave vindt:

 • Open de app Mail.
 • Klik linksonder op het pictogram 'Instellingen'. Dat is het pictogram van een tandwiel.
 • Aan de rechterzijde opent een venster. Klik in het venster op Persoonlijke instellingen.
 • Klik onder ‘Map- en berichtafstand’ op de gewenste optie: Groot, Normaal of Compact.
 • Klik naast het instellingenvenster om de instellingen weer te sluiten.

De aanpassing gaat direct in.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.