Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Map verwijderen (Windows 10)

050318_verkenner_map-verwijderen(1)

Ruim de Verkenner op door overbodige mappen te verwijderen.

Orden op een Windows 10-computer documenten in bijhorende mappen in de Verkenner. Maar bent u een map liever kwijt dan rijk? Bijvoorbeeld omdat deze per ongeluk is aangemaakt en u er niks mee doet. Verwijder de map gemakkelijk. Zo blijft de Verkenner overzichtelijk!

Verwijder zo een map:

 • Open de Verkenner. Klik hiervoor in de Taakbalk op het pictogram van de Verkenner Pictogram van de Verkenner.
 • Blader in de Verkenner naar de map die weg moet.
 • Dubbelklik op de map en kijk of er nog bestanden in staan voordat u de map verwijdert. Verplaats eventueel bestanden die u niet kwijt wilt eerst naar een andere map. Lees hier hoe dat moet.
 • Is de map leeg of mag alles wat erin zit ook weg (let op: weg is weg)? Klik dan links op het naar links wijzende pijltje
 • Klik nogmaals op de map die weg moet.
 • Klik in het Lint op Start > Verwijderen.

De map is verwijderd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.