Menu Zoek

Medicijninformatie via Apotheek.nl

surftip-apotheek(1)

Een vraag over medicatie? Op Apotheek.nl staat allerlei betrouwbare informatie over medicijnen.

De apotheker weet alles over medicijnen. Op de website van de beroepsvereniging van apothekers is dan ook antwoord te vinden op alle vragen over medicijnen. Bekijk onder andere waar medicijnen voor zijn, hoe u ze moet gebruiken, wat de bijwerkingen zijn en waar u ze kunt halen/kopen. Daarnaast staan er op de website instructievideo's en kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Deze geeft binnen enkele dagen antwoord per e-mail.

Hebt u een specifieke vraag? Zoek het antwoord dan zo op:

  • Klik in de zoekbalk.
  • Typ de zoekterm, bijvoorbeeld de naam van een medicijn.
  • Klik op Vind.
  • Een overzicht met zoekresultaten verschijnt. Deze zijn met behulp van tabblad gesorteerd per categorie. Klik eventueel eerst op het juiste tabblad en vervolgens op het gewenste zoekresultaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.