Menu Zoek

Even geen meldingen in Windows

concentratiehulp windows(1)

Wordt u te vaak gestoord door meldingen van Windows? Zet ze dan tijdelijk uit met de functie 'Concentratiehulp'.

In Windows verschijnen regelmatig meldingen. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt of als er een usb-stick wordt aangesloten. De meldingen kunt u per app uitschakelen. Dat is alleen erg onhandig als u slechts tijdelijk meldingen wilt dempen. Gebruik dan 'Concentratiehulp'.

De Concentratiehulp in Windows is te vergelijken met de optie 'Niet storen' op smartphones of tablets. Alle meldingen worden gedempt, met uitzondering van ingestelde wekkers.

Demp meldingen op de volgende manier:

 • Klik op de Startknop in de Taakbalk.
 • Klik op Instellingen. Dat is het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Systeem.
 • Klik op Concentratiehulp.
 • Selecteer 'Alleen alarmen' of 'Alleen prioriteit'.
 • Hebt u 'Alleen prioriteit' gekozen? Klik dan op De prioriteitenlijst aanpassen (Windows 10) of Prioriteitenlijst aanpassen (Windows 11).
 • Geef aan van welke zaken u alsnog meldingen wilt ontvangen zodra de Concentratiehulp is ingeschakeld. Klik op Contactpersoon toevoegen wanneer u bijvoorbeeld e-mails of chatgesprekken van een bepaald persoon wilt doorlaten. Klik op Een app toevoegen als u een programma aan de prioriteitenlijst wilt toevoegen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.