Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Even geen meldingen in Windows 10

concentratiehulp windows(1)

Wordt u te vaak gestoord door meldingen van Windows 10? Zet ze dan tijdelijk uit met de functie 'Concentratiehulp'.

Het Actiecentrum staat rechts op de Taakbalk, gehuld in een pictogram van een tekstballon: Pictogram Actiecentrum. Hierin zijn binnengekomen meldingen gebundeld. De meldingen kunt u per app uitschakelen. Dat is alleen erg onhandig als u slechts tijdelijk meldingen wilt dempen. Gebruik dan 'Concentratiehulp'.

De Concentratiehulp in Windows 10 is te vergelijken met de optie 'Niet storen' op smartphones of tablets. Alle meldingen worden gedempt, met uitzondering van ingestelde wekkers.

Demp meldingen op de volgende manier:

 • Open het Actiecentrum. Klik op het icoontje rechtsonder op de Taakbalk.
 • Klik indien nodig op Uitvouwen.
 • Klik op Concentratiehulp.
 • Alle meldingen zijn nu gedempt, met uitzondering van alarmen. Klik nogmaals op Concentratiehulp en alle meldingen zijn gedempt.
 • Klik tot slot nog een keer op Concentratiehulp en alle meldingen worden weer actief.

Concentratiehulp-voorbeeld

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.