Menu Zoek

Melding groepsgesprek WhatsApp uitzetten

070318_wa2(1)

Wordt u overladen met meldingen over groepsberichten in WhatsApp? Zet ze dan uit.

WhatsApp-gebruikers zijn door meldingen direct op de hoogte van een nieuw bericht. Handig! Maar ook storend wanneer veel berichten binnenkomen. Dat gebeurt vooral bij een groepsgesprek, een gesprek met meer mensen. De appjes stromen één voor één binnen en bij elk bericht klinkt een geluid. Zet de meldingen voor het groepsgesprek uit wanneer dat vervelend wordt.

Zet zo de meldingen voor een groepsgesprek uit:

 • Open de app WhatsApp.
 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik op het groepsgesprek waarvan u de meldingen wilt uitzetten.
 • Het gesprek opent. Bovenaan staat de naam van de groep. Tik hierop.
 • Tik op Demp (iPhone) of Meldingen dempen (Android).
 • Zet meldingen uit voor 8 uur, 1 week of Altijd. Tik op uw keuze. Tik bij Android nu nog op Ok.

  U krijgt geen meldingen meer over binnenkomende berichten in het groepsgesprek. Na de gekozen tijdsperiode verschijnen de meldingen automatisch weer. Zet ze dan eventueel opnieuw uit.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.