Menu Zoek

Meldingenvenster sneller openen op Samsung-telefoons

samsungvegen

Veeg vanaf elke plek op het startscherm omlaag om het meldingenvenster op een Samsung-telefoon snel te openen.

Wie op zijn Samsung-telefoon een bericht, een gemiste oproep of een update van een app ontvangt, krijgt een melding op de statusbalk bovenin. Er verschijnt dan een pictogram. Om de details van meldingen te bekijken, veegt u de statusbalk omlaag. Maar u kunt het meldingenvenster vanaf elke willekeurige plek op het startscherm openen. Die optie moet u wel eerst even activeren.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Startscherm.
 • Tik op het schuifje achter 'Omlaag vegen voor meldingenvenster'.

Kleurt het balkje blauw, dan staat de functie aan.

Open het meldingenscherm nu met een simpele veegbeweging omlaag:

 • Plaats een vinger op een lege plek op het startscherm en veeg omlaag.
 • Sluit het scherm af door omhoog te vegen of op een lege plek te tikken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.