Menu Zoek

Met twee tikken scherm aan of uit

twee keer tikken x250 Is de aan-uitknop aan de zijkant van de Android-telefoon maar klein? Activeer het scherm dan gewoon met twee tikjes.

Wilt u snel even kijken of er meldingen op de telefoon of tablet zijn? Dat hoeft niet per se met de aan-uitknop aan de zijkant van het toestel. Het kan ook door twee keer achter elkaar op het scherm te tikken. Het scherm wordt dan namelijk actief. Doe hetzelfde om het scherm weer uit te zetten.

Meestal staat de functie automatisch aan. Werkt het niet? Zet de functie dan zo aan (getest op een Samsung-toestel, maar werkt op andere telefoons ongeveer hetzelfde):

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op Geavanceerde functies.
  • Tik op Bewegingen en gebaren.
  • Tik op de schuifjes achter '2x tikken voor inschak. scherm' en '2x tikken voor uitschak. scherm', zodat ze blauw worden.

De instellingen worden vanzelf opgeslagen. Het scherm kan je trouwens zo niet op zwart zetten als er een app openstaat. Ga dan dus eerst naar het startscherm.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.