Menu Zoek

Neem een selfie

selfie(1)

Maak een zelfportret met de smartphone. Met een paar simpele aanwijzingen schiet u selfies die er ook nog eens leuk uitzien.

Een selfie is een zelfportret, gemaakt met bijvoorbeeld de smartphone. Tijdens een weekendje weg of op vakantie schieten mensen tegenwoordig foto's van zichzelf om te delen met het thuisfront. Via WhatsApp bijvoorbeeld. Maar zo'n zelfportret kan ook gebruikt worden als profielfoto op WhatsApp of Facebook.

De meeste telefoons hebben twee of meer camera's: een of meer aan de achterkant (backcamera) en eentje aan de voorkant (frontcamera). Een selfie maakt u met de frontcamera. De gebruiker ziet dan namelijk zichzelf en dat fotografeert het gemakkelijkst .

Bij het starten van de camera-app staat standaard de camera aan de achterkant geselecteerd. Tik rechtsonder op het pictogram met pijltjes Camera draaien om de camera aan de voorkant te activeren. Richt de camera op uzelf en maak de foto zoals u gewend bent!

Een selfie maken is gemakkelijk, maar met onderstaande tips maakt u gegarandeerd selfies die er ook nog eens leuk uitzien.

  • Niet recht van voren
    Neem de selfie niet recht van voren. Uw gezicht wordt er heel plat door. Richt een beetje naar links of rechts zodat dieptewerking ontstaat.
  • Van boven
    Richt de smartphone hoger dan het gezicht voor een goed perspectief.
  • Licht
    Let op voldoende licht. Liefst daglicht. Ga binnen zo dicht mogelijk bij een raam staan met uw gezicht in de richting van het raam.
  • Achtergrond
    Wat gebeurt er achter u? Zijn er geen storende elementen in beeld? Draai anders een beetje of ga op een andere plek staan voor een rustigere achtergrond.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.