Menu Zoek

Nieuwe functies Windows op het welkomstscherm tonen

meldingen over windows update tonen

Bij elke update krijgt Windows er weer nieuwe functies bij. Blijf op de hoogte van veranderingen in het besturingssysteem door deze op het welkomstscherm te laten zien.

Twee keer per jaar krijgt Windows een grote update. De ene keer verandert er heel veel, de andere keer zijn de veranderingen minder zichtbaar. Het is fijn om automatisch in beeld te krijgen wat er veranderd is. Zo kunnen gebruikers de nieuwe functies sneller vinden en gebruiken.

Een handige plek hiervoor is het welkomstscherm. Bij het inloggen op de computer zijn dan meteen de veranderingen na een update te zien.

Zo zijn de meldingen over updates te activeren binnen Windows:

 • Klik op de startknop.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik op Systeem.
 • Klik op Meldingen en acties (Windows 10) of op Meldingen (Windows 11).
 • Scrol in Windows 11 naar beneden en klik op Meer instellingen.
 • Klik in Windows 10 op Het Windows Welkomstscherm weergeven na updates en bij tussenpozen bij mijn aanmelden om te laten zien wat er nieuw en aanbevolen is. Klik in Windows 11 op De welkomstervaring van Windows weergeven na updates en wanneer u bent aangemeld om te laten zien wat er nieuw is en wat voorgesteld wordt.
 • Het hokje voor deze optie staat nu aangevinkt. Klik eventueel in Windows 10 op Tips en suggesties over Windows weergeven. Klik in Windows 11 op Tips en suggesties krijgen bij het gebruik van Windows.
 • De instellingen zijn automatisch opgeslagen.
 • Sluit Instellingen via het kruisje rechtsboven in beeld.

Wie deze informatie bij nader inzien toch niet wil zien, zet de meldingen op dezelfde manier weer uit. Klik op de keuzemogelijkheden zodat het vinkje uit het hokje verdwijnt en de optie uitstaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.