Menu Zoek

Nieuwe functies Windows op het Welkomstscherm tonen

meldingen over windows update tonen

Bij elke update krijgt Windows 10 er weer nieuwe functies bij. Blijf op de hoogte van veranderingen in het besturingssysteem door deze op het Welkomstscherm te laten zien.

Twee keer per jaar krijgt Windows 10 een grote update. De ene keer verandert er heel veel, de andere keer zijn de wijzigingen minder zichtbaar. Het is fijn om automatisch in beeld te krijgen wat er veranderd is. Zo zijn nieuwe functies sneller te vinden en te gebruiken.

Een handige plek hiervoor is het Welkomstscherm. Dat komt dan in beeld met informatie over de wijzigingen van Windows. Het Welkomstscherm werd in 2017 toegevoegd aan Windows en de weergave ervan is te regelen via Instellingen.

Zo zijn de meldingen over updates te activeren binnen Windows 10:

 • Klik op de Startknop.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik op Systeem.
 • Klik bij ‘Meldingen en acties’ op Het Windows Welkomstscherm weergeven na updates en bij tussenpozen bij mijn aanmelden om te laten zien wat er nieuw en aanbevolen is.
 • Het hokje voor deze optie wordt nu aangevinkt.
 • Eventueel kunt u ook Tips en suggesties over Windows weergeven aanklikken.
 • Klik linksboven op het pictogram van het huisje.
 • Sluit Instellingen via het kruisje rechtsboven in beeld.

Wie deze informatie bij nader inzien toch niet wil zien, zet de meldingen op dezelfde manier weer uit. Klik op de keuzemogelijkheden zodat het vinkje in het hokje verdwijnt en de optie uitstaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.