Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Nooit meer over de datalimiet op Samsung-toestel

datalimiet(2)

Laat uw Samsung-apparaat melden hoeveel data u verbruikt hebt met mobiel internetten. Blijf zo altijd binnen de internetbundel en voorkom extra kosten.

Wie een telefoonabonnement heeft met een beperkt aantal MB's, kan beter niet over de datalimiet gaan. De kosten lopen anders snel op. Als u wilt, geeft het apparaat een melding als een bepaalde grens is bereikt. Stel dat er een internetbundel van 2000 MB (megabyte) per maand in het abonnement zit. Dan kunt u instellen dat u een melding krijgt als bijvoorbeeld 1800 daarvan gebruikt zijn. Voor noodgevallen houdt u dan nog wat data over. Beperk vervolgens uw verbruik om de rest van de maand door te komen.

Benieuwd hoeveel MB's bepaalde acties kosten? Lees dan het artikel 'Mobiel internet, hoeveel verbruik ik?'.

Stel zo een melding in bij een x-aantal dataverbruik op apparaten met Android 8 of hoger:

 • Open de app Instellingen.
 • Tik op Verbindingen > Gegevensgebruik > Factuurcyclus en gegev.waarsch.
 • Tik op Factuurcyclus starten op en stel de dag van de maand in waarop de nieuwe bundel ingaat.
 • Tik op Instell.
 • Tik op Gegevenswaarschuwing instellen. Als het balkje erachter blauw is, staat de functie aan.
 • Tik op Gegevenswaarschuwing.
 • Tik op GB om de eenheid voor de waarschuwing in te stellen.
 • Tik in het uitklapvenster op MB voor megabytes of op GB voor gigabytes (1 GB = 1000 MB).
 • Typ bij hoeveel verbruikte MB's of GB's u een melding wilt ontvangen.
 • Tik op Instell.

De waarschuwing is nu ingesteld. Voortaan ontvangt u een bericht als het door u ingestelde verbruik bereikt is.

Als de internetbundel bijna op is en u zeker wilt weten dat de smartphone geen data verbruikt, kunt u mobiele gegevens uitzetten. U kunt dan alleen nog internetten via wifi. Bellen, sms'en en gebeld worden is allemaal geen probleem. Zet zo mobiele gegevens uit:

 • Veeg omlaag vanaf de bovenrand van het scherm.
 • Het Bedieningspaneel opent. Tik op pictogram 'Mobiele gegevens' Mobiele data. Als het pictogram blauw is, is de functie ingeschakeld. Is hij grijs, dan staan de mobiele gegevens uit.

Sommige apps gebruiken ook data als ze uit staan. Lees in de tip 'Bepaal of apps op de achtergrond mogen verversen' hoe u dit kunt veranderen. En gaat u op vakantie? Lees in de tip 'Grens over? Dataroaming uit!' over mobiel internet in het buitenland.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.