Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2024

Online shoppen met korting

online-shoppen-met-korting

Koopt u iets bij een webwinkel? Kijk dan eerst of er korting te halen valt!

Voor veel aankopen gaan mensen hun huis niet meer uit. Op de computer, telefoon of tablet zoeken ze wat ze nodig hebben. En met enkele muisklikken is het artikel in huis. Afdingen gebeurt in fysieke winkels weinig, en is op internet ook niet erg gebruikelijk. Maar korting op een aankoop is soms met wat zoekwerk wel te vinden. Hieronder een paar tips om goedkoper uit te zijn bij het online winkelen.

Soms geven webwinkels aan nieuwe klanten korting als ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de site. Er staat dan meestal een opvallende advertentie of banner in beeld met die mededeling. Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Bevestig eventueel de inschrijving en wacht tot de e-mail met de kortingscode binnenkomt. Bestel dan de gewenste spullen en gebruik de kortingscode. Vaak is dit eenmalig een geldbedrag als korting of zijn de verzendkosten voor rekening van de webwinkel. Als de aankoop binnen is, meldt u zich eventueel weer af voor de nieuwsbrief.

Dit Engelse woord betekent letterlijk 'geld terug'. Dat is een goede omschrijving. Het werkt zo: u schrijft zich in bij een zogenaamde cashbacksite. Deze heeft aangesloten webwinkels. De aankopen in die winkels doet u via die site. Een percentage van het aankoopbedrag houdt de site apart. Koopt u voor een bepaald minimumbedrag bij de site, dan wordt het achtergehouden bedrag teruggestort op uw rekening. Het is dus 'korting achteraf'. Bekende cashbacksites zijn Bonusway en Euroclix. Tip: kijk voor u zich inschrijft wat de voorwaarden zijn en met welke winkels deze sites samenwerken.

Er zijn allerlei websites actief die coupons of kortingscodes verzamelen van webwinkels. Deze codes kunt u tijdens het bestellen invullen. Het klinkt heel aantrekkelijk, maar we moeten u meteen wel waarschuwen: de codes werken vaak niet. Kortingscodes zijn meestal maar kort bruikbaar, maar ze blijven wel lang op internet staan. Proberen kan natuurlijk altijd. Bekende sites met kortingscodes zijn Kortingscode, Bonusway en Acties.

Op sociale media komen vaak leuke (win)acties en kortingscodes voorbij. Goed idee dus om uw favoriete winkel of merk te volgen via Facebook, Twitter of Instagram. Veel merken werken ook samen met influencers die korting geven via hun kanalen. Op deze kanalen worden de merken getagd met behulp van een hashtag. Gebruik de zoekbalk van het platform om te zoeken naar een bepaald product of winkel. Typ bijvoorbeeld in: #kortingscode en de #winkelnaam of gebruik de Engelse termen #discount of #discountcode.

Tot slot is het altijd de moeite om even Google in te schakelen. Gebruik zoektermen als 'korting', 'voordeel', 'aanbieding' of 'goedkoop' met de naam van de webwinkel of attractie. Dit levert soms aantrekkelijke koopjes op.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.