Menu Zoek

Online winkelen met korting

kortingen vinden op internet(1)

Koopt u iets bij een webwinkel? Kijk dan eerst of er korting te halen valt!

Voor veel aankopen gaan mensen hun huis niet meer uit. Op de computer, telefoon of tablet zoeken ze wat ze nodig hebben. En met enkele muisklikken is het artikel in huis. Afdingen wordt in fysieke winkels weinig gedaan, en is op internet ook niet erg gebruikelijk. Maar korting op een aankoop is soms met wat zoekwerk wel te vinden. Hier leest u wat tips om goedkoper uit te zijn bij het online winkelen. Voor attracties zijn trouwens ook vaak kortingen te vinden op internet.

Soms geven webwinkels nieuwe klanten korting als zij zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de site. Er staat dan meestal een opvallende advertentie waarin dit wordt gemeld. Of er komt een banner in beeld met deze mededeling. Wat u dan doet, is u inschrijven voor de nieuwsbrief. Bevestig eventueel de inschrijving en wacht tot de e-mail met de kortingscode binnenkomt. Bestel dan de gewenste goederen en gebruik de kortingscode. Vaak is dit eenmalig een geldbedrag als korting of gratis verzendkosten. Als de aankoop binnen is, meldt u zich eventueel weer af van de nieuwsbrief.

Dit Engelse woord betekent letterlijk 'geld terug'. Dat is een goede omschrijving. Het werkt zo: u schrijft zich in bij een cashbacksite. Deze heeft aangesloten webwinkels. De aankopen in die winkels doet u via die site. Een percentage van het aankoopbedrag wordt apart gehouden en verzameld op de site. Bij een bepaald minimumbedrag, wordt het overgemaakt naar uw rekening. Het is dus 'korting achteraf'. Bekende cashbacksites zijn Kortingvoordeel, Shopkorting en Euroclix. Tip: kijk voor u zich inschrijft wat de voorwaarden zijn en met welke winkels deze sites samenwerken.

Er zijn allerlei websites actief die coupons of kortingscodes verzamelen van webwinkels. Deze codes kunt u tijdens het bestellen invullen. Het klinkt heel aantrekkelijk, maar we moeten u meteen wel waarschuwen: de codes werken vaak niet. Kortingscodes zijn meestal maar kort bruikbaar, maar ze blijven wel lang op internet staan. Proberen kan natuurlijk altijd. Bekende sites met kortingscodes zijn Kortingscode, MijnKorting en Acties.

Tot slot is het altijd de moeite om even Google in te schakelen. Gebruik zoektermen als 'korting', 'voordeel', 'aanbieding' of 'goedkoop' met de naam van de webwinkel of attractie. Dit levert soms aantrekkelijke koopjes op.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.