Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Ontvangen foto's in WhatsApp niet automatisch opslaan

niet opslaan Vaak foto's ontvangen via WhatsApp? Zet het automatisch opslaan van ontvangen foto's op de telefoon uit. Zo gebruikt u geen opslagruimte voor foto's die niet het bewaren waard zijn.

Als iemand u een foto of video via WhatsApp stuurt, wordt deze ook op de telefoon opgeslagen. Dit gebeurt automatisch. Ook bij foto's die niet het bewaren waard zijn. De ontvangen beelden staan dan zowel in WhatsApp als in de app Foto's. Handig voor wie deze ook zelf in bezit wil hebben en wil bewerken. Maar hierdoor raakt de opslagruimte van de telefoon wel snel vol. Gelukkig is hier een oplossing voor: zet automatisch opslaan uit en sla zelf handmatig alleen de foto's op die u leuk vindt.

Stop automatische opslag van foto's en video's die u ontvangt in WhatsApp als volgt:

  • Open WhatsApp.
  • Tik op de drie puntjes.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Chats.
  • Zet het schuifje bij mediazichtbaarheid uit door erop te tikken.

Zorg zo dat de foto's en video's die u ontvangt niet meer automatisch op de iPhone worden opgeslagen:

  • Open WhatsApp.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Chats.
  • Zet het schuifje achter 'Voeg toe aan filmrol' uit door erop te tikken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.