Menu Zoek

Op afstand afmelden bij Facebook

uitloggen facebook2 x250

Hebt u ergens anders ingelogd op Facebook en bent u vergeten uit te loggen? Geen probleem. Meld u op afstand alsnog af.

Stel: u hebt op een computer van een openbare plek, zoals de bibliotheek, Facebook gebruikt. Thuis bedenkt u zich ineens dat u zich niet hebt afgemeld. Dat is niet wenselijk, want andere gebruikers van de computer hebben dan toegang tot het account. Teruggaan naar de locatie is gelukkig niet nodig, want Facebook houdt bij op welke apparaten een account is ingelogd én u kunt zich meteen afmelden.

Wilt u niet afmelden bij een Facebook-sessie, maar wilt u van het platform af? Lees in de tip 'Facebookaccount verwijderen' hoe u een account definitief verwijdert.

Meld een account zo af via de website van Facebook:

  • Surf naar Facebook.com en log in op gebruikelijke wijze.
  • Klik op het pijltje in de menubalk bovenin beeld Facebook afmelden op afstand.
  • Klik op Instellingen en privacy > Instellingen.
  • Klik in het linker menu op Beveiliging en aanmelding.
  • Onder 'Waar je bent aangemeld' staat een overzicht van de apparaten waarop het account is aangemeld. Bovenaan staat het apparaat waarop u nu werkt met daar achter 'Nu actief'. Tik eventueel op Meer weergeven.
  • Klik achter het apparaat dat u wilt afmelden op het pictogram met de drie stipjes Apparaat afmelden bij Facebook.
  • Klik op Afmelden.
  • Meldt u het account liever op alle apparaten af? Tik dan op Meer weergeven en tik onderaan het overzicht op Afmelden bij alle sessies.

Het apparaat verdwijnt uit het overzicht en het account is afgemeld.

In de Facebook-app op smartphone of tablet werkt het afmelden als volgt:

  • Open de Facebook-app.
  • Tik rechtsboven in beeld op het pictogram met de drie streepjes Afmelden van Facebook in de app.
  • Tik op Instellingen en privacy. Veeg hiervoor indien nodig van beneden naar boven.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik onder 'Beveiliging' op Beveiliging en aanmelding.
  • Onder 'Waar je bent aangemeld' staat een overzicht van de apparaten waarop het account is aangemeld. Bovenaan staat het apparaat waarop u nu werkt met daar achter 'Nu actief'. Tik eventueel op Alles weergeven om een geheel overzicht van alle apparaten te krijgen.
  • Tik achter het apparaat op het pictogram met de drie stipjes Apparaat afmelden bij Facebook via app.
  • Tik op Afmelden.
  • Meldt u het account liever op alle apparaten af? Tik dan op Alles weergeven en tik onderaan het overzicht op Afmelden bij alle sessies.

Het apparaat verdwijnt uit het overzicht en het account is afgemeld.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.