SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Opslagruimte Google-account bekijken

opslagruinte-google-drive-bekijken

Google geeft gebruikers een beperkte hoeveelheid gratis opslagruimte voor de diensten Drive, Foto's en Gmail samen. Bekijk hoeveel ruimte er nog is.

Google geeft zijn gebruikers 15 GB aan gratis opslagruimte. Deze ruimte wordt gebruikt door de diensten Google Drive, Gmail en Google Foto's. De opslagruimte kan snel vol raken. Zeker als iemand veel foto's en video's bewaart. Kijk hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. 

 • Surf naar www.google.com
 • Niet ingelogd met het Google-account? Klik dan rechtsboven op Inloggen, typ het e-mailadres en klik op Volgende. Typ vervolgens het wachtwoord en klik op Volgende.
 • Klik rechtsboven op het rondje met uw initialen of profielfoto.
  Pictogram profiel op website Google
 • Klik op Google-account.
 • Onder 'Accountopslag' staat hoeveel procent van de opslagruimte in gebruik is. Klik eventueel op Opslagruimte beheren om te zien hoeveel ruimte de verschillende diensten in beslag nemen.

Onder 'Huidige opslagruimte' ziet u de verdeling.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.