Menu Zoek

Opties bij afspelen YouTube-video's

youtube opties x250 Hoort u een YouTube-video niet goed of mag het beeld wel wat groter? Kijk bij de afspeelopties, zoals de ondertiteling of beeldvullende modus.

YouTube-video's staan niet alleen op YouTube. U komt ze ook tegen op andere sites, bijvoorbeeld op Seniorweb.nl. De video's zijn te herkennen aan het YouTube-logo. Overal zijn de knoppen hetzelfde. Ze staan onderaan de video. Zijn ze niet zichtbaar? Beweeg de muisaanwijzer dan over de video of tik erop. Dit is wat de knoppen doen:

 • Video afspelen Afspelen: klik of tik op deze knop om een video te starten. De afspeelknop verandert in de knop 'Pauzeren'.
 • Video pauzeren Pauzeren: klik of tik op deze knop om de video op pauze te zetten. De afspeelknop verandert in de knop 'Afspelen'.
  • Geluid uit Geluid uitzetten: als het geluid van de video aanstaat ziet u dit pictogram van een luidspreker. Zet het geluid uit door erop te klikken of tikken.
  • Geluid aan Geluid aanzetten: is het geluid van de video uit, dan staat er een streep door de luidspreker. Klik of tik erop om het geluid aan te zetten.
  • Volume aanpassen Volume: klik of tik op de volumeknop en er komt een schuifbalkje achter te staan. Daarmee zet u het geluid harder of zachter. Klik op het bolletje en schuif het naar links om het geluid zachter te zetten en naar rechts om het harder te zetten.
  Een stukje terug of vooruit in de video? Dat kan op de computer met onder andere de pijltjestoetsen. En op de telefoon of tablet door het rode bolletje op de tijdlijn te verslepen.

  De video groter maken? Rechts onderaan de video staat de knop 'Volledig scherm' Volledig scherm. Klik daarop om het hele scherm te gebruiken voor de video.

  Is een video niet goed te verstaan, of bent u op een plek waar het geluid van uw apparaat beter uit kan blijven? Zet dan de ondertiteling aan met de knop 'Ondertiteling' Ondertiteling. Het is ook mogelijk om de ondertitels groter en duidelijker te maken.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.