Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Pdf-bestand online splitsen

pdf online splitsen

Een pdf-bestand bestaat meestal uit meerdere pagina's. Wie niet het volledige document nodig heeft, kan het pdf'je splitsen.

Pdf'jes op internet hebben vaak een flinke omvang. Denk aan een handleiding van een product of een online cursusboek. Een ellenlang document van tientallen pagina's is eerder regel dan uitzondering. Wilt u slechts een klein deel van het pdf-bestand bewaren? Gebruik hiervoor de Nederlandstalige webdienst LightPDF.

 • Open de internetbrowser en surf naar lightpdf.com/nl/split-pdf.
 • Klik op Bestand kiezen.
 • Selecteer op de computer het pdf-bestand en klik op Openen.

Zodra LightPDF het pdf-bestand heeft ontvangen, verschijnen er twee mogelijkheden in beeld. U kunt bijvoorbeeld van iedere pagina een apart pdf-bestand opslaan. In de praktijk is dat meestal niet zo handig, want op die manier krijgt u een heleboel kleine pdf'jes. Stel liever een paginabereik in en creëer hiervan een vers pdf-bestand. Het werkt als volgt:

 • Klik zo nodig op Selecteer pagina's om uit te trekken.
 • Vul achter 'Van pagina' het eerste paginanummer in dat u wilt opslaan.

Pdf-bestand online splitsen

 • Vul achter 'Naar pagina' het laatste paginanummer in dat u wilt opslaan.
 • Wilt u nog een tweede paginabereik instellen? Klik op Bereik toevoegen.
 • Klik op PDF splitsen. Wacht heel even op de verwerking. Klik daarna op het blauwe pijltje om het ingekorte pdf'je op te slaan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.