Menu Zoek

Pictogrammen in systeemvak zetten

systeemvak

Zet gemakkelijk de verborgen pictogrammen van actieve programma's in het systeemvak rechts onderin.

In het systeemvak staan het klokje en kleine pictogrammen van actieve programma's. Draaien er veel programma's in de achtergrond mee, dan staat er waarschijnlijk links van het systeemvak een wit pijltje. Klik hierop en een blokje met verborgen pictogrammen verschijnt. Geef een verborgen pictogram eenvoudig een definitief plekje in het systeemvak. In Windows 11 heet het systeemvak trouwens anders: de taakbalkhoek.

 • Klik rechtsonder op het witte pijltje.
 • Een blokje met kleine pictogrammen van programma's verschijn. Klik op het pictogram dat een plek verdient in het systeemvak en sleep het pictogram naar het systeemvak.
 • Het programma staat in het systeemvak. Sleep het pictogram eventueel nog naar de juiste plek.
 • Klik op het pictogram in het systeemvak.
 • Sleep het pictogram boven het witte pijltje.
 • Het blokje met icoontjes van programma's verschijnt. Laat de muisknop los.

Het pictogram staat in het vak met verborgen icoontjes van programma's.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.