Menu Zoek

Planten herkennen via PlantNet

planten-herkennen-via-plantnet

PlantNet is een handige app om planten te herkennen. Maak een foto en bepaal om welke soort het gaat.

Wie wil weten welke plantensoorten hij in zijn omgeving heeft, kan de app PlantNet gebruiken. De van oorsprong Franse app is Nederlandstalig te bedienen. Hij werkt op basis van foto's van gebruikers wereldwijd. De app vergelijkt een foto van een plant met eerder genomen foto's.

Om een plant te bestuderen, geeft u de app toestemming voor gebruik van de camera en de foto-app. Daarna maakt u een foto van de betreffende plant. Dan beslist u hoe u de plant wilt vergelijken, bijvoorbeeld aan de hand van de bloemen of de blaadjes. Het is handig om kenmerkende onderdelen te kiezen. De app gaat zoeken naar foto's van planten die erop lijken.

Er komt een overzicht met 'kanshebbers'. Daar staan foto's van verschillende planten en de namen ervan. Staat de gezochte plant erbij? Tik dan op Bevestigen om door te geven dat de plant is herkend. Wie een (gratis) account aanmaakt via de app, kan via de foto's weer andere mensen helpen bij het leren kennen van planten. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer planten de app leert kennen.

De app is gratis te downloaden via de Play Store (Android) en de App Store (Apple).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.