Menu Zoek

QuickType-toetsenbord op iPad gebruiken

121217_quicktypetoetsenbord_home(1)

Typ met het QuickType-toetsenbord nóg sneller op de iPad. Met dit toetsenbord hebt u namelijk gemakkelijk toegang tot cijfers en symbolen.

Wist u dat cijfers en symbolen, zoals het uitroepteken en vraagteken, misschien sneller te typen zijn dan u denkt?

Veel mensen gaan via de .?123-toets op het toetsenbord naar cijfers en symbolen. Maar het QuickType-toetsenbord op de iPad bevat op iedere toets ook een extra cijfer of teken. Deze staat boven de primaire letter.

QuickType-toetsenbord

Om een van de cijfers of tekens te typen doet u het volgende:

  • Zorg dat het toetsenbord in beeld is.
  • Veeg over de toets van boven naar beneden om het secundaire cijfer of teken te activeren.
  • Haal uw vinger van het scherm.

Het cijfer of teken wordt ingevoegd.

Uiteraard werkt de .?123-toets ook nog. U krijgt via die weg zelfs nog meer cijfers en symbolen tot uw beschikking.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.