Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Scherm iPad/iPhone langer aan laten staan

0709-scherm ipad(1)

Gaat het beeldscherm van de iPad/iPhone te snel op zwart? Geef dan via de Instellingen aan dat het wat langer moet duren.

Het scherm van iPad en iPhones gaan na enige tijd op zwart als u het scherm niet aanraakt. Hierdoor gaat de batterij minder snel leeg. Het apparaat staat dan nog wel aan, maar alleen het scherm staat uit. U moet het apparaat dan ontgrendelen om er weer iets mee te kunnen doen. Sommigen vinden dat het scherm te snel op zwart gaat. Deze tijdsduur kunt u aanpassen.

Laat zo het scherm langer aanstaan:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Scherm en helderheid (vanaf iOS 14/iPadOS 14) of Beeldscherm en helderheid (iOS 13/iPadOS 13 of lager).
 • Tik op Automatisch slot.
 • Kies de tijd waarna het scherm op zwart mag gaan. Tik op de gewenste optie. 'Nooit' raden we niet aan, dan gaat het scherm nooit uit zichzelf op zwart en moet u dat zelf doen via de aan-uitknop.
 • Sluit de app Instellingen.

Raakt u het scherm niet aan, dan blijft het aanstaan gedurende de ingestelde periode. Daarna springt het scherm uit.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.