Menu Zoek

Schermafbeelding van hele pagina (Android)

schermafbeelding maken android-smartphones

Maak met een Samsung-apparaat een schermafbeelding van een hele pagina in plaats van het kleine deel dat u ziet op het scherm.

U leest of ziet vast weleens iets op internet wat u wilt delen met anderen of wilt opslaan. Het is dan handig om hiervan een schermafbeelding te maken. Zo'n schermafdruk is als het ware een foto van wat te zien is op het telefoon- of tabletscherm. Maar wat als bijvoorbeeld een artikel zo lang is dat het niet volledig zichtbaar is op het scherm? Dat is op Samsung-apparaten geen probleem; u kunt van een hele pagina een schermafbeelding maken.

Maak zo van een hele pagina een schermafbeelding:

 • Open de pagina waarvan u een schermafbeelding wilt maken.
 • Druk de aan-uitknop en de knop 'volume omlaag' tegelijkertijd in.
 • Het toestel maakt een schermafbeelding. Tik direct linksonder op het pictogram met een pijltje naar beneden.
 • Er wordt iets naar beneden gescrold. Blijf tikken op het pijltje naar beneden totdat alles is vastgelegd.
 • Tik op het scherm en de schermafbeelding wordt opgeslagen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.