Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Schermafbeelding maken op iPhone/iPad

schermafbeelding

Maak met de iPhone en iPad gemakkelijk een schermafbeelding. Handig wanneer u bijvoorbeeld een afbeelding van een foutmelding wilt doorsturen.

Een schermafbeelding is een foto van wat op het scherm staat. Dit wordt ook wel een screenshot of printscreen genoemd. Schermafbeeldingen zijn handig voor verschillende zaken. Bijvoorbeeld wanneer u een gedeelte van een internetpagina of een foutmelding op het apparaat wilt doorsturen.

Een schermafbeelding is zo gemaakt. Op toestellen met een Thuisknop, een fysieke knop onderaan het scherm, werkt het anders dan op modellen die geen Thuisknop hebben.

  • Open datgene waarvan u een schermafbeelding wilt maken, bijvoorbeeld een internetpagina.
  • Druk op een toestel zonder Thuisknop de zijknop/knop voor de sluimerstand en de volume-omhoogknop tegelijkertijd in en laat de knoppen weer los.
  • Druk op een toestel met een Thuisknop de zijknop/knop voor de sluimerstand en de Thuisknop tegelijkertijd in en laat de knoppen weer los.

De schermafbeelding wordt gemaakt en opgeslagen in de app 'Foto's'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.